Цветанов: ДПС практикува платена демокрация

Ако не бях този, който да спира това, което искаше да направи Делян Пеевски, процесите, които наблюдаваме сега, щяха да развият през последните 2 години от управлението на ГЕРБ. Това заяви пред bTv зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, визирайки времето, когато беше вицепремиер и министър на вътрешните работи. По думите му, сега вече депутатът от ДПС е „фалирал държавата”, а случващото се с банките у нас в момента е „реалити шоу”.

Цветанов за пореден път подчерта, че се е виждал с депутата от ДПС „само“ 7 пъти в централата на МВР, а справката за 40 подобни виждания била „стъкмистика”. Както е известно двамата с Делян Пеевски доста време се „замеряха“ със справки и спомени за срещите си в кабинета на Цветанов, докато бе министър на вътрешните работи.

Днес Цветанов изтъкна, че при правителството на ГЕРБ му тандемът „Делян Пеевски – Цветан Василев” не е имал влияние във вътрешното министерство, а при втори управленски мандат на ГЕРБ държавните пари в Корпоративна търговска банка щели да намалеят още повече.

Като пример за независимостта на МВР, докато е бил министър, Цветанов посочи разследването срещу Огнян Донев и Любомир Павлов. По думите му, „в един етап, в който видяха, че МВР не може да бъде използвано, прокуратурата прехвърли всичко на ДАНС”, където случаят бил поет от сегашния шеф на агенцията Владимир Писанчев. Според Цветан Цветанов, това било „осребряване на поети ангажименти в предишното управление от определени хора”.

„Делян Пеевски си назначи Цветлин Йовчев, Делян Пеевски си назначи Владимир Писанчев”, заяви Цветан Цветанов без да посочва доказателства за тези си твърдения.

Цветан Цветанов отново окачестви ефективната присъда, произнесена от СГС срещу него за действия по времето, когато бе министър, като политическа разправа.

Бившият вътрешен министър твърди, че ДПС продължава да практикува „платена демокрация” и си служи с реваншизъм и заплахи.

Станете почитател на Класа