Димитър Иванов призова Пеевски и Василев да направят крачка назад

Че върви задкулисие, ние го усещаме. Въпросът е има ли сила, която да го спре, преди катастрофата", заяви в „Здравей, България” по Нова ТВ бившият шеф на Шести отдел в Шесто управление на ДС Димитър Иванов в коментар на обществените процеси напоследък.

По думите му в момента се наблюдава противоборство на икономическо, политическо и на личностно равнище:

„Получава се една пирамида, която е съвсем научно обоснована.

Очевидно е, че икономическите интереси, които са в основата, гравитират около Делян Пеевски и Цветан Васелев. По-интересното е, кое наруши баланса в техния тандем”.

Според Иванов въпросът е философски – дали парите могат да бъдат крайна цел или са средство за постигане на крайни цели, включително с обществен характер:

„Парите в случая станаха крайна цел. Двамата господа решиха, че който владее паричните потоци, на него му се полага да определя дневния ред на обществото”.

„Не изключвам Пеевски да е искал да бъде вицепремиер, а Василев, в отговор на това, да е поискал да стане министър”,

каза още Димитър Иванов в коментар на твърденията на социалиста Антон Кутев, че изборът на Пеевски за шеф на ДАНС е бил вариант „Б”. Вариант „А” бил той да бъде вицепремиер и вътрешен министър.

Според Иванов на Кутев не му отива да хвърля такива бомби:

„Той е бил там, участвал е във вземането на решенията и сега да говори такива неща… не съм съгласен”. „Всяка битка приключва с щети и за двете страни. Затова лошият мир е по-добър от всяка война. Надявам се разумът да надделее, а премиерът и финансовият министър да застанат на страната на обществения интерес”, заяви също Иванов.

„Познавам и Василев, и Пеевски. И имам висока оценка за техните лични качества. Те са гъвкави, могат да направят крачка назад, могат да признаят грешката, могат и да се извинят. Не става дума за връщане назад, а всеки да си поеме отговорността пред обществото, пред българския бизнес”, посочи бившият шеф на Шести отдел на ДС.

Станете почитател на Класа