Плевнелиев: Да не се предоговаря постигнатото на последния КСНС

Държавният глава Росен Плевнелиев призова да не се предоговаря постигнатият консенсус на заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност.

"Моят апел към българските политици е когато обещаете нещо, свършете го. Само така гражданите ще имат повече доверие в институциите", коментира президентът пред журналисти в Букурещ.

Плевнелиев беше категоричен, че ще изпълни конституционните си ангажименти, както е постъпил и през 2013 година в сложна обстановка на гражданско недоволство. "Много зависи обаче от политиците, от парламентарно представените политически сили. Очаквам от тях прозрачност и спазени обещания", каза Росен Плевнелиев, цитиран от прессекретариата си.

Президентът отново поиска институциите и политическите партии да подновят дебата как да бъде повишено доверието на гражданите и как да бъдат на висотата на очакванията за прозрачност, за независимост и за ефективност. "Нека всеки си направи изводите от ситуацията, в която се намираме днес. Не е възможно една държава да се занимава с двама човека, колкото богати и влиятелни да са те. В тази държава има институции, които са основите на демократичната държава, която сме изградили. Нека веднъж завинаги да стане ясно, че институциите са важни", каза още президентът Росен Плевнелиев. /БГНЕС

Станете почитател на Класа