Ангел Найденов: Не съм кандидат за лидер на БСП

Не съм бил и не съм кандидат за лидер на БСП, и изобщо не виждам своето място така, коментира пред журналисти в Казанлък военният министър Ангел Найденов, цитиран от „Фокус". Бързи избори са най-доброто нещо за стабилизирането на ситуацията в страната, каза още той. Според Найденов преобладаващото мнение в Избирателното бюро на левицата е, че колкото по бързо се проведат избори, толкова по-добре не само за БСП, но като цяло и за страната, от гледна точка най-вече на преодоляване на усещането за политическа криза и недопускането на дестабилизация на държавата.

"Всъщност това е и най-важното, а иначе ИБ на БСП на своето заседание вчера, без да повдига или поставя въпроси свързани с оставки, прие своя анализ за представянето ни на европейските избори", обясни Найденов и допълни, че анализът не може да бъде друг освен констатациите за "една тежка загуба". Найденов категорично заяви, че не му е предлагано да бъде лидер на левицата и че не се вижда в тази роля.

Министърът на обраната участва в Казанлък на тържествена церемония за изпращането на последния български контингент в Афганистан. Военнослужещите ще изпълняват задачи по охрана на вътрешния периметър на летище Кандахар. В състава на контингента са включени 360 души, като 22 от тях са жени. Ангел Найденов пожела на военнослужещите да се приберат при роднините си след шест месеца живи и здрави.Найденов е в Казанлък във връзка с изпращането на 27-мия контингент на Международните сили в Афганистан. В контингента участват 360 военнослужещи, от които 22 са жени. За 28% военнослужещите в контингента това е първо участие в мисия. 17-а рота ще охранява летище Кандахар. На церемонията по изпращането освен министърът по отбраната присъстваха кметът на община Казанлък Галина Стоянова, национален командир полк. Никола Митев, помощник-национален командир подполковник Милен Гетов, командир на 17-та рота майор Руслан Колев, бригаден генерал Димитър Шивиков, командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада, областния управител на Стара Загора Живка Аладжова, кметове на населени места, генерали, представители на общински администрации, общински съветници, близки и роднини на военнослужещите от контингента. Като изключително отговорна бе определена и тази мисия, която е финал на 12-годишното участие на България в Международните сили в Афганистан. 9000 български военнослужещи са взели участие досега в мисиите в Афганистан като България се включва с най-голяма численост в Международните сили.

Станете почитател на Класа