Политолог прогнозира, че "Южен поток" няма да бъде построен

Изпълнителният директор на неправителствения Институт за публични политики „РискМонитор“ Стефан Попов коментира по БНР, че идеята на БСП за задължително гласуване ще намали наполовина относителната тежест на ДПС. Според него това е инфантилна, припряна и старческа реакция.

Развитието на нещата в последната година показва, че БСП – както за страната, така и за самата себе си – е влязла в един катастрофален курс, от който не знам как ще излезе, каза Стефан Попов. Според него БСП ще завлече страната с тези абсурдни проекти, като „Южен поток“, на първо място, който може да се окаже най-скандалният международен икономически проект на България, откакто въобще я има.

Попов прогнозира, че газопроводът „Южен поток“ няма да бъде построен.
Политологът коментира и позицията на ДПС за управлението на страната и необходимостта от предсрочни избори.

ДПС е най-сериозният политолог на България, каза Стефан Попов и допълни, че когато ДПС каже „избори“, това означава, че съществуващото разположение на властите е заплашено, че има голям риск за тях самите и това трябва да се приема най-сериозно. По думите на шефа на „РискМонитор“ ДПС не правят непремерени изказвания, те се държат като голяма публична корпорация, която цени много своите акции и знае много повече…

Станете почитател на Класа