Янаки Стоилов: Оставка на кабинета няма да се обсъжда

Спекулации са, че Сергей Станишев се е гласял да бъде премиер. Такъв план е нереалистичен и несполучлив. Защото преминава през подкрепата и на други фактори, не само на БСП и ДПС. Това зави пред Нова телевизия депутатът от БСП Янаки Стоилов. В унисон с шегата около партийните „кафета", той заяви, че вече е пил едно кафе и не иска да си претоварва сърцето. „Тъй като БСП нямаше по-категорични реакции в последните месеци, ДПС поеха инициативата за тези публични разсъждения за различни теми. В същото време ГЕРБ черпи голяма част от своята енергия чрез постоянната критика срещу ДПС", коментира Стоилов.

Той допълни, че има интереси на левите избиратели, след които следват интересите на партията и ръководството й.

„Вашият собствен интерес е да забавите изборите", коментира водещият Виктор Николаев.

„Не, не бих казал. Колкото повече се ускори този процес, толкова по-добре. Оставка на кабинета днес няма да бъде обсъждана. Възможно е обаче предстоящите избори да станат много по-рано, отколкото се коментира. Ние сме тези, които са най-готови да ускорят в голяма степен политическия процес", поясни Янаки Стоилов.

„Ние сме готови за предсрочни избори, включително и през следващите месеци. Ако тези задачи, които поставяме, не бъдат решени в следващите един, два три, месеца, ние няма да имаме мотиви да продължим в същия план. Важното е да има резултати и да се види, че е полезно това управление", заяви Стоилов.

„Според мен това правителство трябва да реши няколко открити въпроса. Това са индустриални въпроси за няколко предприятия в България. Трябва да бъде ускорен и процесът за разрешаване на строителството на „Южен поток". В края на този месец може да се подпише споразумение с „Уестингхаус" за изграждането на 7 блок на АЕЦ „Козлодуй", заяви Янаки Стоилов.

Станете почитател на Класа