Сидеров на таен сбор на евронационалисти във Виена

Трайна среща на крайнодесни партии от Европа и руски националисти се е провела във Виена в двореца Лихтенщайн, съобщи швейцарски вестник, цитиран от „Преса". Представител на България на сбирката е бил лидерът на „Атака" Волен Сидеров. От пресцентъра на партията потвърдиха участието му с уточнението, че е бил на научна конференция, посветена на 200-годишнината на Виенския конгрес, родил Свещения съюз срещу Наполеон.

На националистическия форум са присъствали председателят на австрийската Партия на свободата Хайнц- Кристиян Щрахе, от Франция е присъствала племенницата на лидерката на Национален фронт – Марион Марешал льо Пен.

Според австрийската преса, там са били още принц Сиктстус Енри фон Бурбон - Парма, виден швейцарски финансист, както и крайнодесни от Грузия и Хърватия. От руска страна са били главният архитект на Евроазийския проект Александър Дугин и художникът- националист Иля Глазунов.

Официално темата на срещата наистина е била свързана с Виенския конгрес, но идеята на организаторите е да се възстанови този съюз и да се върне Европа към „основните ценности на християнската цивилизация".

Разходите по проявата са поети от Константин Малофеев, руски олигарх, чиято фондация работи за „възраждането на Русия като велика православна държава". Разговорите по време на срещата обаче ще останат в тайна, тъй като такъв ангажимент са поели всички участници.

Станете почитател на Класа