Около 1000 души се включиха в протеста

Около 100-200 души се събраха на Орлов мост в сряда, за да поискат оставката на правителството.

В 14:30 те излязоха на пътното платно, блокирайки за кратко движението по бул. „Евлоги Георгиев" и Цариградско шосе, като потеглиха в посока Софийски университет, водени от доайена Йоло Денев с мегафон в ръка.

Там бяха посрещнати от около 30 студенти от Ранобудните, носещи знамена и призоваващи за оставка. 
Двете групи се смесиха и поведени от голям зелен транспарант "Оставка (плюс картинка на бягащо човече) се насочиха към БНБ, където се обединиха с протеста на около 100 българи, живеещи в чужбина.

На стълбите пред БНБ Ивайло Динев, който е и един от неформалните водачи на студентското недоволство, държа реч пред протестиращите, в която обяви, че "протестът ще успее да отвоюва свободата, която днес я има само в аулата и на площада". Динев добави, че "децата на прехода връщат този преход, а с началото на протестите започва нов такъв"

Шествието е предвождано от жълта камионетка, на чиято платформа са качени част от протестиращите. С изключение на студентите, по-голямата част от протестиращите са възрастни хора.

Протестиращите надуват вувузели и развяват знамена с надпис „Оставка".

С плакати „Партийните дотации - за иновации, не за машинации" и „Народе??? Протестираш или умираш - сам избираш", те изразяват недоволството си от политиката на кабинета.

Постепенно шествието, което след речите пред БНБ измина няколко метра и блокира движението в района на Ларгото пред Министерски съвет, набъбна до около 1000 души.
То остана там около 15-тина минути, след което тръгна по Раковска, освежавайки обичайния маршрут на протестите.

Малко повече от два часа след началото на протеста шестващите намаляха наполовина. По традиция те спряха за по-дълго пред сградата на празния парламент.

Демонстрацията премина спокойно, като ранобудните спазиха традицията си да ритат огражденията пред парламента, като цел отново бяха по-малко масивните ограждения - на ъгъла на НС и пътеката към градинката на СУ.
Това за кратко доведе до напрежение между протестиращите и полицията, която отново приложи тактиката да застава между множествоти и металните заграждения. Въпреки това до насилие не се стигна.

Малко след 18 часа на жълтите павета пред НС останаха 30-тина протестиращи, които учтиво бяха изместени от полицейска верига извън пътното платно, за да може да бъде пуснато движението по "Цар Освободител".

Станете почитател на Класа