Удължиха с 2 месеца срока на временната комисия за кадруването на ГЕРБ

Депутатите удължиха срока за работа на временната комисия за кадруването на ГЕРБ в държавната администрация с 81 „За", 46 „против" и 1 „въздържал се".

Комисията проучва назначенията на предишния кабинет от август 2009 до март 2013.
Депутатите дадоха още 2 месеца срок на комисията да представи становищата и констатациите си заради солидното количество материали и данни за назначенията според председателя на временната комисия Таско Еременков.

По някои случаи се води доуточняваща кореспонденция, обясни той. Подобна информация се събира за първи път, каза още Таско Ерменков и допълни, че заради огромния обем данни за кадруването се налага удължаване срока на работа на комисията.

Тази комисия не трябва да продължи да работи, смята обаче Цвета Караянчева от ГЕРБ, която е и член на анкетната комисия. Според нея трябва да се обобщят констатациите, постъпили в комисията досега. Караянчева алармира, че пред вратата на Лютви Местан в НС имало опашки от хора със CV-та.

Над 4000 души уволнило настоящото управление, по данни на депутатката. 486 в МЗХ за 5 месеца са уволнени, пак по нейни данни. Вие убивате кадърните хора, правите ги луди, подчерта тя.

Целта на тази акция на управлението било да се принудят чиновниците сами да напуснат.
В МВР 1039 са уволнените, а в МТСП - 319. Правите простотии и магарии в назначенията, обърна се в типичния си стил Караянчева към мнозинството.

По думите й кадри на БСП се отказвали от партията „заради грубото ядене на ДПС на БСП". Депутатката от ГЕРБ изтъкна, че заради кадруването на настоящия кабинет ставало „пълно мазало" в държавните структури.
На последното заседание на комисията стана ясно, че от държавната администрация в мандата на предишното правителство са били освободени 40 540 души.

В тези цифри обаче не влизат данни от Министерство на финансите, където са Националната агенция по приходите, Националният осигурителен институт, митниците и други.

Станете почитател на Класа