В парламента: 12 министри ще отговарят на депутатски въпроси

12 министри ще отговарят на депутатски питания на редовния парламентарен контрол, предаде репортер на БГНЕС.

По програма първи трябва да отговаря министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев на три въпроса, но поради неотложен ангажимент - церемония по връчване на наградите "Полицай на годината", министър Цветлин Йовчев ще отговаря към 13.00 часа.

Военният министър Ангел Найденов ще отговаря също на три въпроса – за материали в българските средства за масова информация, коментиращи назначаването и действията на висшия ръководен състав на служба "Военна информация" /СВИ/; за проведена официална годишна среща на министрите на отбраната на НАТО, в периода 22 - 23 октомври 2013 г. и за разходите за нелегалните имигранти, направени досега от кабинета "Орешарски" и прехвърлянето на военни имоти на Държавната агенция за бежанците (ДАБ). На депутатски питания ще отговарят регионалният министър Десислава Терзиева, министърът на инвестиционното проектиране Иван Данов. Земеделският министър Димитър Греков ще отговаря на 10 въпроса, социалният – Хасан Адемов на два въпроса. Енергийният министър Драгомир Стойнев ще отговори на 8 въпроса, между които за тежкото финансово състояние на "Мини Марица-Изток" ЕАД. Министрите Данаил Папазов – на транспорта, Таня Андреева – на здравеопазването, Кристиан Вигенин – на външните работи и Петър Чобанов – на финансите.

Министърът на околната среда и водите Искра Михайлова ще отговаря на въпрос за временното прекъсване на плащанията по Оперативна програма "Околна среда" 2007 - 2013 г.

Станете почитател на Класа