Плевнелиев с поредна инициатива - „Младежка визия за развитие на България“

За втора година под егидата на президента Росен Плевнелиев ще се проведе инициативата „Младежка визия за развитие на България“, която има за цел да насърчи участието на млади хора в процеса на вземане на решения при определянето на приоритетите на институциите за развитие, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.
От 13.00 часа в VI аудитория на Ректората на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ (ул. „Цар Асен“ 24) президентът Росен Плевнелиев ще даде начало на дискусията с абсолвенти на тема „Моят свят – Световният дебат на ООН, посветен на Целите на хилядолетието за развитие и новия Дневен ред за развитие на света след 2015 г., през погледа на младите хора в България. Национална цел на България“.
В „младежките съвети“ при президента тази година ще вземат участие близо 100 абсолвенти-магистри от университети в цялата страна, завършили с най-висок успех след 1 януари т.г. Младите хора ще обсъждат със секретарите на държавния глава въпроси като изкореняването на бедността, качеството на образованието, политическите свободи, мястото на бежанците в Дневния ред за развитие на света, евроатлантическите измерения на националната сигурност и укрепването на сигурността в региона след 2015 г. и други.
Участие в дискусиите ще вземат секретари, съветници и експерти на държавния глава по наука и здравеопазване, по външна политика, по образование, по отбрана и сигурност, по правни въпроси, по регионално развитие и по социални политики. Домакин на второто издание на инициативата „Младежка визия“ е ректорът на Пловдивския университет проф. д-р Запрян Козлуджов.

Станете почитател на Класа