Глас народен копирал идеи от Евромайки за онлайн гласуване

Битката кой да спечели повече гласове на евроизборите, които са през май догодина, вече стартира. Пазарът на идеи очевидно е бедничък, защото по-малките партии, които имат амбиции да вкарат свои представители в европарламента започнаха взаимно да се копират.
На 5 ноември креативните момчета от партията „Глас Народен” на Светльо Витков обявиха във фейсбук, че за първи път въвеждат онлайн гласуване за евродепутати. „ В действителност, в България за първи път ще станем свидетели на публичен избор и гласуване за кандидати за евродепутати. Глас Народен беше и първата политическа партия провела предизборната си кампания си изцяло в интернет”, се казва в съобщението на партията. Условията за канидатстване са българските граждани да са навършили 21 години, да не са осъждани, да не са доносноци на ДС и да не са членове на други партии. Кандидатурите ще минат през комисия и после ще бъдат подложени на онлайн гласуване. Събитието ще се състои във фейсбук.
„ Поздравяваме ПП "Глас Народен" за стартирането на кампанията им за избор на кандидати за евродепутати, която ще се проведе в интернет. Идеята наистина е нетрадиционна и новаторска, но държим да припомним, че още през септември Николай Бареков обяви, че движението му ще участва на евровота, като листата за Европарламента ще се подрежда в интернет”, реагираха в съобщение до медиите от щаба на "България без цензура". От там припомнят, че тяхната кампания е стартирала в началото на септември и е свързана с жените с деца у нас, "които са най-накърнени от българската държава и от Европейския съюз". От „България без цензура” уточняват, че кампанията по набиране на CV-та тече в интернет платформата „Евромайки“ и от няколко месеца пристигат кандидатури на хора, които искат да бъдат евродепутати. „Нашите посланици на „Евромайки“ на практика вече работят активно и са добре познати както с идеите си, така и с акциите си - активната позиция в протеста срещу хасковския кмет и кампанията "Подари Коледа" за събиране на играчки и дрешки за децата с увреждания”, се казва още в съобщението.
 

Станете почитател на Класа