70 са минали нелегално турско-българската граница тази нощ

По информация на Националния оперативен щаб за овладяване на кризисната ситуация, възникнала вследствие на увеличен миграционен натиск, за периода от 06.00 ч. на 05.12.2013 г. до 06.00 ч. на 06.12.2013 г. на българо-турската граница нелегално са преминали 70 лица, от тях 52 сирийски граждани.

Преди ден нелегално преминалите бяха само 6, а във вторник срещу сряда не бе заловен нито един нарушител на държавната граница.

От пресцентъра на МВР съобщават, че продължава оглеждането и търсенето на подходящ сграден фонд за първоначално приемане и настаняване.

Преди ден министърът на вътрешните работи, който участва в Съвета по правосъдие и вътрешни работи в Брюксел, съобщи, че активната политика на България през последните месеци е дала резултат и страната ни е получила директната подкрепа от повече от 10 страни – членки.

„Отново изразихме позиция, че България в момента е в тежка ситуация и трябва да получи по-голяма помощ и незабавна подкрепа. Оценяват се усилията, които полагаме в момента и пътя, по който вървим“, заяви Цветлин Йовчев.

На среща със Сесилия Малстрьом министър Йовчев е запознал еврокомисаря по вътрешни работи с реалната ситуация с миграционнния натиск в България. „ Обсъдихме плана, който сме приели, прилагаме, както и положителните резултати, които вече отчитаме. Дискутирахме бъдещите мерки и стъпки, които ще следваме“. На срещата е изразена позицията, че България получава и ще получи по-сериозна подкрепа от Европейската комисия идната година. 

Станете почитател на Класа