Местан: Искането за оставка на Манолова е отмъщение заради Костинброд

 От ГЕРБ поискаха оставката на заместник-председателят на Народното събрание Мая Манолова.

„Искаме да се освободи постът за заместник-председателя заради грубо погазване на Конституцията", заяви депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова.

"Мая Манолова е точният човек на точното място", каза лидерът на ДПС Лютви Местан.

„С воденето на пленарните заседания в последните няколко дни Вие ни върнахте в едни други времена - във времена на еднопартийност и диктатура. Тогава единствено наличието на партийните ви другари, процедурите и изказванията от тях бяха достатъчен повод, за да няма дебат по най-важния закон, който се приема в Народното събрание - Закона за бюджета на Република България", допълни Атанасова.

На парламентарната трибуна излезе да защити своята колежка председателят на Народното събрание Михаил Миков.

„С какво работата на Манолова нарушава демократичните принципи и конституционно установения модел на държавата? С това, че не реализира в 42-то НС стриктен контрол върху изпълнителната власт, с това, че няма изпълнителна власт и кабинет в последните над 20 години, които по-често да са били в пленарна зала? С това, че се въведе ситуативният контрол, с това, че Комисията по гражданското общество, която тя ръководи, отвори парламента максимално за гражданите и дискусиите на гражданите?", коментира Миков.

„Мая Манолова е точният човек на точното място в 42-то Народно събрание. Тя не се нуждае от защита. Професионализъм, опит, тя е парламентарист отвсякъде. Защо е обект на атака обаче? Не заради тези измислени мотиви, друга е причината. Търсят й сметка за Костинброд, това е злъчно отмъщение, което обаче няма да се получи", категоричен беше лидерът на ДПС Лютви Местан.

Станете почитател на Класа