Цветанов: Коалиции с БСП и ДПС категорично са изключени

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че коалиции с БСП или ДПС са категорично изключени за ГЕРБ. Единствените логични партньори за нас след предсрочните избори са партиите от дясното политическо пространство, допълни Цветанов в петък, по време семинар на структурите на партията в Пловдив област.

Цветанов и областният координатор на структурата Здравко Димитров се срещнаха в Хисаря с кметове, общински ръководители, общински съветници, секретари и членове от областните структури на партията, съобщават от пресцентъра на партията.

По време на срещата Цветанов подчерта, че миналата седмица вече по безспорен начин е проличал новият стратегически съюз в българската политика - този между БСП и ДПС.

„За да противодействаме на популистките действия на тези две партии, е необходимо в следващия парламент ГЕРБ заедно с център-дясно партиите-членки на ЕНП да върнем европейската перспектива пред България", заяви Цветанов и допълни: „досега винаги сме се явявали самостоятелно на избори и отново ще направим същото".

„За да избавим България от порочното управление на БСП и ДПС, обаче, е нужно да активизираме максимален брой хора с дясно мислене, които да създадат възможността за формирането на дясно управление след изборите", допълни Цветанов.

Според него ГЕРБ е единственият силен противник на днешните управляващи. „С помощта на партньорските десни партии заедно можем да върнем на България европейските перспективи и възможности, които БСП и ДПС отнеха, за да дадат държавата на концесия на мафията, както се посочва във френския печат", допълни той.

Зам.-председателят на ГЕРБ предупреди членовете на партията да не се поддават на политически натиск и репресии и даде пример със себе си и редицата съдебни дела срещу него. „Репресиите ще продължат, защото това е единствения шанс на отиващите си управляващи да се опитат да дискредитират ГЕРБ и силните фигури в партията като председателя Бойко Борисов и други", заяви Цветанов.

Станете почитател на Класа