Вицепрезидентът Попова: Трябва да се обединим като политически елит, като държавни институции

"Университетът ще отвори врати. Сигурна съм в това", заяви пред БГНЕС в четвъртък вицепрезидентът Маргарита Попова. Вицепрезидентът изрази увереност, че Факултетът по славянски филологии, чийто възпитаник е и тя, ще продължи работа. "Всичко ще дойде на мястото си. Вълненията при студентите сега умножават стократно отговорността на политическия елит. Ние трябва да си вземем бележки, отговорността е наша. Хората, включително и младите, трябва да повярват, че имат насреща разумни, грамотни хора, които не издигат партийните страсти на преден план, а поставят на пиедестал националния идеал в днешния ден", подчерта вицепрезидентът.

"Имаме проблеми за решаване, които натрупват проблемите, които ни донесе кризата. Имаме много важен проблем, който трябва да решаваме сега, миграционният натиск върху нашите граници", заяви тя и попита: "Не трябва ли и това да ни даде знак, че трябва да се обединим?".

Според нея, ако тонът на спокойствието не се задава от политическите лидери, няма как да се успокои българският народ. Никакви реформи, никакъв напредък не може да има, ако ние не положим максимум усилия за спокойствието на народа ни и за защита на националния интерес, подчерта Попова. Ако пропуснем този момент и ако не прозрем колко важно е това, струва ми се, че никой няма да ни го прости, добави тя.

"Трябва да се обединим като политически елит, като държавни институции, трябва да седнем заедно и да помислим какво ни трябва днес. Кой е националния ни идеал, кои са националните ни интереси, кои са най-важните въпроси, които имаме да решаваме. Няма как да подминем образованието, културата, духовността, това е много важно", каза още вицепрезидентът Маргарита Попова.

"Моите послания са ясни, те са категорични, добронамерени, те са отправени напред към бъдещето, те не са конюнктурни. Аз не съм опорочена все още от политиката, не съм научила да бъда конюнктурна и полагам съзнателни усилия да не допусна такава слабост. Членовете на КСНС би трябвало да разчетат посланията ми правилно и да се обединят около кауза, която да обедини народа ни. Повече от всякога имаме нужда от това", добави тя.

Станете почитател на Класа