Москов разпиля Бъчварова, Кулезич и ГЕРБ

Тъмносиният Петър Москов изнесе показна лекция на герберките Румяна Бъчварова и Люба Кулезич защо Реформаторският блок няма да се коалира с любимата им партия. В ефира на “Нова телевизия” той разпиля почитателките на Бойко Борисов и Цветан Цветанов, превръщайки в пух и прах опитите им да изградят мост за обединение в името на властта между двете формирования.Социоложката Румяна Бъчварова, която преди време обяви, че ГЕРБ и Реформаторският блок едва ли не са обречени да бъдат едно цяло, опита да стопли сърцето на Москов с няколко евтини комплимента към обединението, част от което е и ДСБ. Тъмносиният демократ обаче не се трогна и я разсече, позовавайки се на мораториума за продажба на земя на чужденци. “Ние сме от различните страни. От едната страна има желание да се постигне нещо по линия на компромиса. За да стане симпатичен, Бойко Борисов разстрелва документа, в който ставаме член на Европейския съюз. След това отива в Брюксел и пледира невменяем. А истината е, че в момента всеки чужденец срещу 2 лева може да купи каквото и поиска. В момента след държавата вторият собственик на земя в България е една фирма с руски капитали. Това за тези патриоти е о'кей, но за Ханс има проблем...”, обясни Москов.

В отговор Румяна Бъчварова остана безмълвна откъм аргументи. Това наложи намесата на съмишленичката й Люба Кулезич, която - ни в клин, ни в ръкав, извади любимия си жокер – Цветан Цветанов. "Питали ли сте се тези безпрецедентни атаки по Цветан Цветанов, опитите да бъде дискредитиран - базират ли се на истина или на това, че дори и при тези компромиси в управлението на ГЕРБ, те засегнаха сериозни интереси?", попита натоварената с мисия междупартийно сближаване Кулезич. Петър Москов дори не си направи труда да отговаря на т.нар. въпрос, а го използва за да може отново да подчертае, че не възнамерява да се сношава с партията на бившите управляващи.

Кандидатът на ДСБ за кмет на София през 2011 година довърши събеседничките си с осмиване на масовите драматизации по делото, което Бойко Борисов плаши да заведе срещу Йордан Цонев, защото депутатът от ДПС го нарече “мутра”. Москов подчерта, че извежданият на преден план скандал е дребнотемие, докато в същото време ГЕРБ води борба с реалните проблеми в управлението на държавата. И тук Кулезич излезе на амбразурата с твърдението: “Има битка и тя е невидима!” За Румяна Бъчварова пък остана да запее старата песен на нов глас. Тя погледна влажно мъжа в студиото и за последен път опита да го убеди, че бъднините на България зависят от партньорствата на големите партии с малките.

Преговорите явно не се оказаха по вкуса на Петър Москов и той джентълменски спести по-нататъшните усилия на събеседничките му да го свалят. "ГЕРБ може да си търсят партньори, но това е техният дневен ред, а не на реформаторите", завърши Москов. /БЛИЦ

Станете почитател на Класа