Парламентът удължи с месец комисията "Златанов"

Парламентът удължи с един месец срока на действие на Временна анкетна комисия за проучване на обстоятелствата по оповестените факти и данни за нарушения, извършени в Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси. Гласуваха 159 народни представители, от които 118 – „за”, 10 – „против”, 31 – „въздържал се”.

Временната комисия, чийто председател е депутатът от Коалиция за България Кирил Добрев ще трябва да извърши и анализ на проблемите, свързани с прилагането на Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси и да предложи законодателни промени.

Тази комисия бе създадена след скандалните разкрития на прокуратурата за записките в тефтерчето на Филип Златанов, който бе председател на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси. Заради този скандал Искра Фидосова напусна парламента, а Златанов бе освободен като председател на комисията.

Междувременно в Народното събрание проведена публична дискусия за прилагането на Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси. На тази дискусия зам.-председателката на парламента Мая Манолова заяви, че този закон има нужда да бъде пренаписан.
 

Станете почитател на Класа