Таско Ерменков обяви Юлиана Иванова и Румяна Желева за най-големите калинки на ГЕРБ

Дали има "калинки" или не - усеща всеки българин, когато отиде в администрацията, заяви пред Нова телевизия депутатът от левицата Таско Ерменков, който е председател на Временната комисия за проверка и установяване на всички случаи на грубо партизирано кадруване в държавата и администрацията и в други структури и предприятия, извършено в периода август 2009 - март 2013г.

Според него това, което основно ще се цели, е да се изяснят причините, които дават достъп на некомпетентни кадри и правят така, че непрофесионалисти да заемат места, които влияят върху живота. Ерменков обаче подчерта, че поема като ангажимент проучванията на комисията да са обективни и да не се превръщат в "лов на вещици", тъй като е наясно, че зад всяко име, което ще разглежда комисията, стои човешка съдба.

Попитан кои, според него, са най-големите "калинки" от управлението на ГЕРБ, той каза, че такива са Румяна Желева, предложена за еврокомисар, Юлиана Иванова председател на ДКЕВР, но повече ще може да каже след края на проучванията.
 

Станете почитател на Класа