Протестиращите студенти призоваха всичките си колеги на протест

Всички студенти да излязат довечера в 18 часа на протест. За това призова Ивайло Динев, който днес говори от името на студентите, окупирали Софийския университет.
"От нощта ни атакуват. Имаше провокатори. Пускат се аудиозаписи с монтажи, направени от съмнителни хора. Атакуваха ни, удряха с юмруци по сградата на Ректората. Опазихме сградата и себе си. Счупиха един прозорец. Ще удържим, но имаме нужда от подкрепа. Искаме подкрепата на хората. Искаме подкрепата на нормалните хора", заяви той.
Дворът на Ректората е препълнен с хора, които дойдоха да подкрепят студентите след провокацията на хората от "Съпротива". Там дойдоха и актьорите Христо Мутафчиев и Ивайло Захариев. Те категорично изразиха подкрепата си за студентите.
Междувременно в YouTube се появи видео от щурма на Софийския университет от тази сутрин.
Напрежението ескалира до червено, след като пред сградата на университета бе организиран протест от петдесетина студенти, които не са съгласни с окупацията на учебното заведение.

Контрапротестиращите, водени от Нина Гергова и депутата от БСП Борис Цветков, нахлуха в двора на Ректората на Софийския университет "Св.Климент Охридски". Блъскаха по вратите и късаха плакати.


Станете почитател на Класа