Станишев: ГЕРБ не желаят да приемат ролята си на опозиция

Кризата в Народното събрание е провокирана от нежеланието на ГЕРБ да приемат ролята си на опозиция. Това заяви лидерът на социалистите Сергей Станишев, който гостува в ТВ 7 този понеделник.. Станишев подчерта, че “Коалиция за България” търси не конфронтация, а диалог с бившите управляващи.
“Единственото, което не е възможно, е съвместно управление, защото са много различни философиите и ценностните ни системи. Но мнението на опозицията трябва да се чува”, отбеляза Сергей Станишев.
„Някои медии и журналисти, които четири години слугуваха на властта, изведнъж станаха много смели, защото сега няма репресии. Защо днес се доказват на гърба на едно правителство и министър-председател, който е много толерантен.“ попита Станишев.
Думите на Сергей Станишев по повод премиера Орешарски бяха в контекста на твърдението, че обществото и медиите са много по-свободни днес, отколкото са били по времето на ГЕРБ.
Станишев коментира, че каузата, за която той лично се бори в политиката, е да се отърси България от репресивния модел на кабинета „Борисов“.
Във връзка с решението на КС, според което Делян Пеевски остава депутат, Станишев коментира, че обществото трябва да се научи да уважава институциите. Председателят на БСП намира за странен факта, че именно членовете на Реформаторския блок, които твърдят, че трябва да има върховенство на институциите, оспорват решението на Конституционния съд.

 

 

Станете почитател на Класа