Йордан Цонев: Прокопиев дърпа конците на Реформаторския блок

Иво Прокопиев и кръгът "Капитал" дърпа конците на Реформаторския блок. Прокопиев имаше министри при управлението на ГЕРБ - това бяха Дянков и Трайков. Това обяви депутатът от ДПС Йордан Цонев. "Реформаторският блок е дълга тема, но ще кажа, че Българя има нужда от силна десница. ГЕРБ е продукт на същите хора, които са овладели сега Реформаторския блок. Гражданският съвет към Реформаторския блок е от т.н. кръг "Капитал". Иво Прокопие има хора във всички правителства в последно време. Това са същите хора, които разиграват задкулисно нещата в България. Това са хората, които разцепиха десницата. Тези хора докараха нещата до там, че Костов бе в бяло, а останалите виновни. Тези хора сблъскаха Петър Стоянов и ДБС, Надежда Михайлова и ДСБ и т.н. Това са хората, които пречат на десницата. Преди бяха Глобална България, после станаха Типинг пойнт, а сега са Реформаторски блок. Става въпрос за хора, които не са виждали жив избирател в очите си, а искат да правят политика. Ако десницата не се отърве от хората, които я разцепиха, няма да се оправи", обясни Цонев.

Депутатът добави, че ДПС не е в ръцете на "Атака", като визира трудното събиране на кворум в парламента. "Защо да не сме в ръцете на ГЕРБ. Те за какво да пратени - за да бойкотират. Това ли им е целта, това ли искат хората, които са гласували за тях. Сега избори няма да бъдат продуктивни за страната. Вече започнахме да обсъждаме бюджета", добави Цонев.

Той добави, че до края на годината ще бъдат внесени промените в законите във връзка с монополите и офшорните фирми./БЛИЦ

Станете почитател на Класа