България е изправена пред хуманитарна криза смятат от ВМРО

Притеснени сме от нарастващия брой нелегални емигранти, които влизат в старната ни. Хората, които имат основание да искат статут на бежанци и които бягат от насилие заслужават хуманно отношение и подкрепа. Повече от половината нелегално преминали българската граница обаче, само през тази година, не са бежанци от Сирия, а емигранти от Африка. Това каза в Стара Загора заместник-председателят на ВМРО Ангел Дажамбазки.

„Тези хора злоупотребяват с войната в Сирия, представят се за бежанци, хвърлят документите си. Турция ни прехвърля тези емигранти с ясното съзнание, че те представляват социален и здравен проблем".

Според ВМРО България е изправена пред демографска, социална и хуманитарна катастрофа. От партията настояват държавата да започне да охранява границата ни. Те искат още отговор на въпроса има ли страната ни споразумения да приема емигранти и какъв е техния брой.

Затварянето на границата не беше насочено към бежанците, а към правителството, допълниха от ВМРО.

От там коментираха и готвените промени в Закона за вероизповеданията. Те се притесняват, че ще бъдат отворени религиознио храмове, които в момента са сгради с културна стойност.

Станете почитател на Класа