ДПС и ГЕРБ влизат в битка за Гърмен

Минка Капитанова от ДПС и Верхад Ислямов от ГЕРБ са единствените кандидати за кмет на Гърмен, които ще се състезават за поста на частичните местни избори в неделя, 29 септември.

До избора се стигна, след като досегашният Ахмед Башев беше избран за народен представител и встъпи в длъжност. Интересът към мястото е слаб в сравнение с предишните избори, когато в надпреварата участваха петима кандидати.

„Бяха регистрирани девет партии. Те вероятно изчакваха да видят номинацията на ДПС”, обясни кандидата на ДПС Минка Капитанова в предположение защо опонентите за кметското място са само двама.
„Благодаря на ДПС, че ме номинира. ДПС си има принципи и работи по тях. Те видяха в мен човек, който ще продължи да работи в Общината, както е работено досега. От 2012 г. съм заместник на Ахмед Башев и работех по европейски проекти и социални програми”, обясни тя.

Противникът й от ГЕРБ Верхад Ислямов обаче контрира, че тя е била избрана предварително. „Има протокол, според който госпожица Капитанова е номинирана на 23 юли, а в началото на август започнаха номинациите на ДПС по села. Това много ядоса хората”, заяви той.

Капитанова не отрече твърденията му, като потвърди, че протоколът е истински. Според нея проблемът в този случай е, че са били разпространени личните й данни, които се съдържали в протокола.

 

Станете почитател на Класа