Румен Петков: БСП не е загнила партия

В БСП има бягство от диалог, нежелание да даде отговори на конкретни, неглижиране на партийните органи, заяви Румен Петков в  ефира на Нова телевизия. Той смята, че ръководството на партията му не е направило достатъчно силен анализ защо изгубихме изборите. Увеличаването на преднината на БСП пред ГЕРБ е това, че общественото внимание се оттегля от ГЕРБ, а не се дължи на по-доброто представяне на БСП, каза Петков.

Защо става така? - това е въпрос към всички ни и всеки от нас има и своята отговорност и своята вина, призна Петков. Според него проблемите в БСП се задълбочават. Въпросите, които се нуждаят от отговори, по думите на Петков са много и касаят поредицата назначения и той ги е поставил на заседание на Националния партиен съвет. „За съжаление не беше даден нито един отговор", каза Петков.

Въпреки неудовлетвореността си Петков не споделя идеята, че БСП е загнила партия.

Напротив, в партията членуват в голямата си част честни и почтени хора, които за съжаление не се ангажират в правенето на политика в такъв тип дебати, а се ангажират, когато трябва да се направи подписка, когато трябва да се организира гласуване или нещо от сорта. Този процес на зигниване засяга ръководството, категоричен бе Румен Петков.

Той е оптимист заради присъствието на много млади хора, въпреки че медиите акцентират на по-познатите имена, вчера на дискусионния форум. Аз мисля, че те са един голям потенциал на България и на тях трябва да им бъде даден реален път, каза Румен Петков и предложи млад, енергичен човек, който има потенциал, а не просто интелектуалния багаж, да се кандидатира за лидер на партията.

Румен Петков коментира изказванията на Найден Зеленогорски за купуването на ромски гласове като откровени лъжи.

"Когато на един интелектуалец му кажеш, че човек като Волен Сидеров е олицетворение на етиката, това оронва престижа и доверието към партията, както и необяснимите назначения, които се правят. Това е доказателство, че няма диалог, че политиката се прави другаде и визира като грешно назначение министъра на регионалното развитие и закъснялото пускане на магистрала "Тракия". Когато говорим за проблемите, част от действащите лица в момента са част от проблемите, те не изпълняват предизборните си обещания и това е голям проблем", добави още Румен Петков.


Станете почитател на Класа