Реформаторите: Кабинетът „Орешарски“ не съществува за гражданите

От първите сто дни на управлението на кабинета е ясно, че България няма премиер, тъй като по редица важни проблеми не се чува мнението на министър-председателя. Такава позиция изразиха в понеделник от ДСБ по повод стоте дни на правителството на Пламен Орешарски, които изтичат на 8 септември.
Според лидера на тъмносините Радан Кънев, било ясно „какво е мнението на Сергей Станишев, на Местан, на Сидеров, но не и на премиера Орешарски“.
„Хората не признават настоящето правителство. Кабинетът Орешарски не съществува за българските граждани“, изтъкна Кънев и добави, че настоящето управление не изпълнява и мерките, набелязани в основните приоритети на управленската си програма.
Според ДСБ не са предприеми никакви мерки за икономическото възстановяване на страната, за борбата с монополите, а освен това се наблюдава и рязък спад в събираемостта на данъците, което е сигурен знак, че няма доверие в управлението.
Тъмносините са на мнение, че правителството се е провалило и в социалната си политика. За пример Кънев посочи, че въпреки летния сезон не се отчита ръст на заетостта.
Според Кънев обаче най-тежкият провал на управлението е по отношение укрепване на държавността, която е „дадена на концесия на мафията". В хроничен проблем се превръщат и скандалите политически назначения. В началото на новия политически сезон България има алтернатива, смята още лидерът на ДСБ. Тъмносините са доволни от последните социологически проучвания, които показват, че Реформаторския блок би бил трета политическа сила в парламента, ако изборите са сега.
Според Радан Кънев тези резултатите са летящ старт за Реформаторския блок, но целта на партиите в него е той да е първа политическа сила. Стана ясно още, че през октомври - ноември реформаторският блок може да се превърне в коалиция. От ДБС призовават своите симпатизанти и членове да подкрепят масовия граждански протест на 4 септември, когато ще е първият работен ден на парламента.

Станете почитател на Класа