Мая Манолова: Много хора от участието си в протеста получиха сериозни суми

"Доста хора от участието си в протестите получиха сериозни суми. Демонстрациите се стимулират от едно ядро платени хора", каза току-що в "Денят започва" по БНТ заместник-председателят на Народното събрание Мая Маналова.

Енергията на протестите вече се поизчервпала, според Манолова. Затова, според нея, щяла да се търси енергията на организаторите, за да не се спират демонстрациите по улиците. "Ще продължа да контактувам и с протестиращите. Искам да чуя какво ги вълнува. Сега в грубия вариант на Изборния кодекс ще влязат предложения на граждански организации", поясни Мая Манолова.

"На никого не му е приятно да работи в среда на свирки, вувузели и освирквания. Но уважавам хората, които искрено вярват в протестите. Защото те наистина искат добро управление. Но съм против тези, които стоят зад кулисите. И те имат икономически интереси, а не идейни", каза Мая Манолова.

Никоя партия в България не можела да каже кога ще има и дали въобще ще има предстрочни парламентарни избори ."Зависи как ще работи кабинетът. И всичко е в ръцете на парламента", каза Мая Манолова.

Промените в изпълнителната власт били изключителен приоритет на кабинета, но не ставало въпрос за чистка. Тези хора, които в момента се сменяли, били политическите назначения на ГЕРБ.

Станете почитател на Класа