Борисов: Случаят с печатницата в Костинброд е инсинуация

Случаят с печатницата в Костинброд е инсинуация, заяви лидерът на ГЕРБ и експремиер Бойко Борисов, след като гласува в училището в Банкя. По думите на Борисов, „ако службите и прокуратурата бяха проявили повече професионализъм, можеха да сложат GPS-и по палетите с бюлетините и ако наистина имаше конспирация за фалшифициране на вота, можеха да бъдат заловени поне 500 души, участници в подобна схема”. Такива случаи за манипулиране на общественото мнение, според Борисов, се учат в школите на КГБ и ДС, предаде БТА.

На въпрос за главния прокурор Сотир Цацаров, Борисов каза: Една птичка пролет не прави - цялата система е от 20 години такава. Експремиерът изтъкна, че Сотир Цацаров никога, по никакъв начин, не е бил наш човек, или ваш и допълни, че го познава само като съдия.

Виновен бил Роман Василев

„Надявам се като главен прокурор да извика своите подчинени и да ги попита – защо не извършиха така оперативно-издирвателните дейности, че да задържат цялата престъпна група”, изтъкна председателят на ГЕРБ. Попитан обвинява ли някого конкретно, Борисов каза:”Обвинявам тези, които по най-непрофесионалния начин, събуждайки подозрения в обществото го направиха… обвинявам тези, които в деня на размисъл, когато всички мълчаха, си направиха невероятна истерична реклама”.

Бойко Борисов отправи поименни упреци единствено към прокурор Роман Василев, което е участвал в операциято по залавянето на 350-те хиляди бюлетини в Костинброд.

„Истински се надявам, че когато г-н Роман Василев, му приеха оставката и му я върнаха, се надявам, че след като веднъж са го подвеждали при ареста на Николай Цонев, си е взел поука. Да не стане утре – провалената операция. Имаха брилянтна възможност да разкрият този заговор. Слагат джипиесчета и ги проследяват. Така, както правихме ние, и така, както заловихме тонове наркотици и други”, каза лидерът на ГЕРБ.

Борисов провокативно каза, че задържаните бюлетини са били за БСП и ДПС и укори прокуратурата, че не е дала гласност като за Костинброд на случаи във Враца, където мълчали като пукали, че са намерени бюлетини за ДПС и за Варна, където бюлетините били за ДПС и БСП.

Станете почитател на Класа