Варненският апелативен съд остави в ареста кмета на община Исперих

Състав на Варненския апелативен съд днес потвърди първоначалната мярка за неотклонение „задържане под стража”, която Окръжният съд в Разград определи за кмета на община Исперих Бейсим Шукри. Това съобщиха от пресслужбата на Апелативен съд Варна. Кметът е привлечен като обвиняем затова, че края на февруари тази година направил опит да убие двама горски надзиратели и горския стражар на резервата „Воден”.
Във вечерните часове на 23 февруари тази година, в землището на с.Йонково, Разградска област, на територията на защитен обект – резервата „Воден – Ири Хисар” с ловна карабина беше стреляно по три длъжностни лица, които Законът за лова и опазването на дивеча приравнява към състава на полицията. Двамата ловни надзиратели и горският стражар, които проверявали сигнал за незаконно чакало на територията на резервата „Воден” не са били въоръжени. Няма пострадали сред горските служители. Първоначално за същото престъпление под стража беше задържан Шенол Бакир, шофьор от Община Исперих и беше установено, че ловната карабина, с която е стреляно е собственост на кмета на Исперих Бейсим Шукри. В хода на разследването, след като са били разпитани множество свидетели на инцидента, били са извършени нови процесуално-следствени действия и няколко експертизи ( ДНК, балистична и Съдебно-медицинска и др.) обвинението спрямо шофьора Бакир е оттеглено. Като обвиняем е привлечен кметът на общината Бейсим Шукри.
Днес неговите адвокати възразиха срещу начина, по който се води досъдебното производство.
Определението, с което Варненският апелативен съд потвърди първоначалното задържане под стража на Бейсим Шукри, разследван затова, че направил опит да убие двама горски надзиратели и горския стражар на резервата „Воден” не подлежи на обжалване.

Станете почитател на Класа