Станишев посочи Пламен Орешарски за премиер

За мен Пламен Орешарски е най-закономерната, логична, политически издържана кандидатура, която може да даде нова визия за страната. Това посочи пред Дарик Сергей Станишев в отговор на въпроса кой трябва да е следващия премиер на България. Лидерът на БСП изтъкна, че това е негова лична позиция, която е готов да отстоява и пред БСП. По думите на Станишев, Орешарски в най-голяма степен олицетворява предсказуемост, икономическа компетентност, добра реализация на бюджета, социална отогворност, икономически ръст и нормални условия за дребен и среден бизнес.

Станишев съобщи още, че във вторник БСП да утвърди предизборната си платформа. Лидерът на левицата изтъкна, че общото послание на водачите на листите на БСП е, че партията чува гласа на обществото и продължава процесът на обновление. „Аз умея да нося моята отговорност“, подчерта Станишев и за пореден път каза, че през последните две седмици е провел десетки разговори, съобразил се е с десетки хора, с анализи и с особеностите на потенциалния опонент.

Станишев коментира, че описаното в материалите, които предаде на главния прокурор, е скандално и потресаващо. По думите му, Цветан Цветанов не е в позицията да каже, че ще напусне политиката, ако това се докаже, тъй като това е най- малкото, което трябва да направи. Лидерът на БСП подчерта, че е публична тайна, че при управлението на ГЕРБ се подслушва масово и се дават гигантски средства за това. „Сто млн. лв. се дават за подслушване, а резултатът е, че минимален процент от записите вършат работа в съда, което означава, че се подслушва за други цели, че МВР се използва за частни интереси, за шантаж и компромати“, категоричен беше Станишев.

При Цветанов няма закон, а целесъобразност, отбеляза лидерът на БСП. Станишев предположи, че сигналът за подслушването на политици, бизнесмени и хора от НПО е пристигнал при него, за да се направи нещо публично, а не да се потули.

Станете почитател на Класа