И Цветанов подкани опозицията да състави кабинет

Нека тези, които призоваваха от опозицията правителството да си подаде оставката, да бъдат тези, които сега да формират правителство и те да проведат избори – честни, демократични.

Това каза вътрешният министър в оставка Цветан Цветанов преди заседанието на КСНС, с което повтори нелепиците на премиера в оставка от вчера.

Според Цветанов, тезата, че сегашното правителство ще проведе най-недемократичните избори в България в последните 23 години, лансирана от опозицията, била несъстоятелна. "Затова премиерът взе това решение – да подаде оставка, за да се спрат тези долни спекулации от политическите ни опоненти", подчерта Цветанов. Той е убеден, че българските граждани няма кой и как да ги манипулирал по тази тема.

Цветанов смята, че при протестите в последните дни МВР се държи изключително толерантно. "Но разбира се, че има доста тъмни среди, по-специално от организираната престъпност, които се възползваха от тази обществена инициатива за високите сметки, които повтарям са изключително справедливи като искания, но разбира се, че някои искат в мътни води да могат да ловят риба", добави Цветанов.

Станете почитател на Класа