Илияна Йотова поиска Цацаров да задържи Симеон Дянков

Илияна Йотова от БСП  поиска от името на партията  главният прокурор Сотир Цацаров да се самосезира и да задържи Симеон Дянков на територията на страната до изпълнението на бюджета.
Аз не съм убедена, че имаме, например, нужните 2 млрд. лева за болниците, както и че бюджетът на кабинета в оставка е реален, а не е виртуален. Затова и правим предложението към главния прокурор да се самосезира, обяви Йотова в ефира на БиТиВи.

Според евродепутата от Коалиция за България е необходимо формирането на служебно правителство, което да предприеме три основни стъпки. Първата е решение на конкретния проблем, от който тръгнаха всички протести срещу монополите, след това трябва да се премине към оценка на финансовото състояние на държавата.

Като трета стъпка пред евентуалния служебен кабинет Йотова посочи подготовката и провеждането на честни парламентарни избори. От думите на евродепутата стана ясно, че БСП са готови да управляват, но само след избори, тъй като този парламент отдавна е изгубил доверието на хората.

Станете почитател на Класа