Станишев: Борисов не разбира защо си отиде

Искаме да носим нашата отговорност на базата на вота на избирателите, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев на пресконференция. На въпрос за предложението на Борисов - ГЕРБ да "дадат" 20 депутати, за да работи парламентът, Станишев каза: Чудя се дали да коментирам толкова несериозно истерично изявление, което не отива на министър-председател. По такъв начин се управляваше държавата три години и резултатите са налице, каза Станишев.
Г-н Борисов не разбира не само защо си отиде - хората поискаха да си ходи; не разбира какво е направил на хората, до какво състояние ги е докарал, за да излязат на такъв протест, каза Станишев. Г-н Борисов вече не може да раздава нищо, той трябва да се готви да носи отговорност пред българския избирател, хората, каза Станишев.
Служебното правителство е правителство, формирано от президента, не е форма на коалиционно правителство, каза той. Отговорността за това правителство е на г-н Плевнелиев, посочи той.
Механизмът е да има предсрочни парламентарни избори и президентът трябва час по-скоро да сформира служебно правителство, след връщането на последните два мандата, каза още Станишев. Ще представим нашите предложения за ДКЕВР, посочи той. Служебното правителство трябва да бъде непартийно, посочи той. Този парламент е изчерпал доверието и обществената легитимност, категоричен е Сергей Станишев.

Станете почитател на Класа