Бойко Борисов: Оценката я дават рейтинговите агенции

Четири милиарда излишък обявяваше Тройната коалиция, завархиме един милиард дупка в бюджета. Това каза пред журналисти, премиерът Бойко Борисов.
Да похарчиш 100 милиона, за да направиш водно огледало в Кърджали, вместо да ги дадеш на майките, така се прави социално неравенство - каза Борисов. Борисов припомни, че предишните управници, все още не са платили влаковете от 2005 година, а сега неговото правителство са платили Кугъри, Еърбъси и всички тези огромни плащания са паднали върху бюджета.
„Опитваме се да вдигаме минималните работни заплати, пенсиите, финансираме най-големите инфраструктурни проекти, за да има за всички, трябва да работят, и парите да не се харчат по начина, по който го правеше Тройната коалиция. Ако тези пари не са били похарчени, сега щеше да има”, посочи премиерът.
На въпрос - как ще коментира оценката на Ройтерс, за това, че правителстовто се е провалило да направи по-добър живота на българите, Борисов отговори с въпрос: „За кое правителство е казало, че се е справило с кризата в света и е направило живота на коя страна в света по-добър през последните три години? Оценката я дават рейтинговите агенции и те всички повишават кредитния рейтинг на България. Спестяванията на гражданите в банките, които минаха 32 милиарда лева, огромните проекти, които бяха пуснати... Ето и снощи виждате, ако не бях направил спортната зала, къде щяхте да ходите на такива концерти? И това само за няколко години, в условията на най-тежка криза”, каза още Бойко Борисов.

Станете почитател на Класа