Израелски министър: Ще разширим туристическия поток за България

„Тероризмът няма граници и може да удари навсякъде”, това е казал министърът на туризма на Израел Стас Мисежников на среща с българския президент Росен Плевнелиев на „Дондуков“ 2. Според пресслужбата на държавния глава Мисежников е бил категоричен, че България остава предпочитана дестинация за пътувания на израелските граждани, въпреки инцидента в Сарафово.
„Нещо повече - ще обсъдим възможностите за разширяване на туристическия поток към България”, допълнил е той.
„Желанието на терористите да отслабят връзката между българския и израелския народ няма да успее и отношенията ни ще се задълбочават все повече”, посочил е още министър Мисежников.
От своя страна Росен Плевнелиев е заявил, че „няма да допуснем терористичният акт на летището в Бургас да попречи на приятелските отношения между България и Израел“. Заедно ще намерим и преследваме виновните, където и да се намират те, казал още държавният глава.
През втората половина на месец октомври Плевнелиев ще направи официално посещение в Израел, а през септември правителствата на двете държави ще заседават съвместно за втори път, съобщава пресцентърът на „Дондуков“ 2.
По време на визитата си в България министър Мисежников е придружаван от водещи представители на израелския туристически бранш. „Израелските туроператори ще направят всичко необходимо терористичният акт да не хвърли сянка върху доброто приятелство, което имаме”, уверил по време на срещата председателят на Асоциацията на израелските туристически агенции Йоси Фатаел.
По-късно на пресконференция министър Стас Мисежников заяви, че „българските служби са предотвратили терористичен акт, планиран да бъде извършен преди няколко месеца“. Мисежников каза, че е научил това на последното заседание на правителството на Израел преди два дни.
Българското правителство при тази терористична атака демонстрира много сериозен професионализъм и много адекватна реакция. Това, което се случи тук, може да се случи на всяко друго място по света, заяви още Стас Мисежников.


Станете почитател на Класа