Али Юзеиров се появи с фес в национален ефир

Али Юзеиров се появи вчера с фес на главата в студиото на Нова тв, за да отправи тежки обвинения срещу държавата – че няма толерантност, демокрация и справедлива съдебна система. Скандалният лидер на забранената партия “Отоман” обясни феса на главата си с това, че той и брат му протестирали и се борели за правата на турците в България. След изричната молба на водещия да свали феса, Юзеиров го направи, след което поздрави от екрана брат си на турски език.
Али Юзеиров се оплака още, че в България той и брат му няма на кого да се оплачат за потъпканите им права – патриархът казал “вие не сте от моята черга”, а мюфтията отговорил “не ме занимавайте с вашите проблеми”.
Затова ще се оплачем на арменския поп, само той ни е надеждата, заяви националистът от Търговище, намеквайки, че става дума не за езиковото клише, а за използването на по-радикални мерки за постигане на целите си.
Попитан за появата на брат му Юзеир Юзеиров по боксерки в ЦИК, Али обясни, че това е част от протеста им. По думите му, те двамата са внесли повече от 22 000 подписа в съда, за да инициират политически проекти, които не са одобрени. Али Юзеиров допълни, че той ще се кандидатира за президент, докато брат му е шеф на предизборния му щаб.
Али Юзеиров е категоричен, че обвинението срещу брат му за укрити 350 хиляди лева е смешно и несъстоятелно. Брат му е призован в четвъртък в прокуратурата в Търговище, където ще му бъде осигурен преводач на турски език по време на разпита.
В кандидатпрезидентската кампания аз нямам опонент, ние ще воюваме срещу всички и нямам никакви различия с нито един български език. Кампанията си ще водя единствено на турски език, заяви още кандидатът за президент.

Станете почитател на Класа