Парламентът заседава по-малко от час

Народното събрание заседава по-малко от час вчера, тъй като депутатите
изчерпаха гласувания ден по-рано дневен ред с изключение на второто четене на закона за Военната полиция.
„Министърът на отбраната отсъства и затова този проект ще се гласува в петък“, разясни пред медиите председателят на парламента Цецка Цачева. Тя обясни бързото приключване на пленарното заседание вчера с липсата на интерес за дебати. Според Цачева депутатите не са започнали
да се отнасят по-незаинтересовано към работата си, а двете поименни проверки на кворума се дължали на емоции ден по-рано, когато парламентарната група на „Атака“ напусна заседанието.
„Атака" ще предложи промяна в парламентарния правилник, според която излезлите от групите си депутати да се наричат напуснали, а не независими. Това съобщи лидерът на "Атака" Волен Сидеров след среща с Цецка Цачева.
Според Сидеров независими трябва да се наричат само народни представители, които са предложени от инициативен комитет и така са влезли в Народното събрание. Те ще могат да претендират за места в комисиите, докато напусналите няма да имат право. Според Сидеров, ако мнозинството реши да промени правилника заради отцепниците от "Атака", ще лъсне истината, че го правят специално за тях. По думите му това ще означава, че тримата са били поощрени с определени суми да напуснат групата на "Атака" .

Станете почитател на Класа