Бивши и настоящи атакисти се замерваха с фалшиви банкноти

Тримата народни представители, напуснали „Атака“ - Валентин Николов, Огнян Пейчев и Кирил Гумнеров - дадоха вчера брифинг в парламента, на който изнесоха подробности по подписаните от тях договори за поръчителство и за офшорните фирми на Волен Сидеров. Докато тримата говореха пред медиите, Десислав Чуколов от ПГ на "Атака" се отправи към трибуната и обсипа бившите си колеги с пачка цветни копия на банкноти от 50 хил. лв. На купюрите имаше надпис: "Субсидия за предатели".
Валентин Николов съобщи, че адвокат Петър Петров, който е член на Надзорния съвет на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол, има генералните пълномощия на пет офшорни фирми, регистрирани на Сейшелските острови. Именно в полза на тези фирми тримата бивши атакисти са подписали договори за поръчителство на заеми от по 150 000 евро, а Петър Петров бил довереният личен адвокат на лидера на „Атака“ Волен Сидеров. Той е бил втори в една от листите на „Атака“ и не е успял да стане депутат, но също е разписал договор за поръчителство като колегите си, разясни Валентин Николов.
Николов, Пейчев и Гумнеров показаха договор, заверен от нотариус Теодора Вуцова, от който е видно, че на 27 май 2009 г. има изтеглен кредит от 150 хил. евро. Те показаха и sms от Сидеров, с който той се опитва да ги успокои.

Станете почитател на Класа