СОС няма да прави комисия за имотите на Андрей Иванов

Искането на съветниците от БСП за създаване на анкетна комисия за имуществото на председателя му Андрей Иванов и за отстраняването му от поста бе отхвърлено вчера от Столичен общински съвет (СОС). Срещу предложението гласуваха от ГЕРБ, "Атака", НДСВ, ДСБ и СДС - общо 45 съветници, като то беше подкрепено от 11 съветници на БСП.
Отхвърлено бе и предложението на ДСБ и СДС за това комисиите на Столичния общински съвет да се занимаят с имущественото състояние на председателя му. Преди дни Яне Янев атакува Андрей Иванов, който бил от тясното обкръжение на Цветанов, с огласената информация, че той притежава 52 имота. Бойко Борисов призова в ефира на Нова телевизия Иванов да отговори на това обвинение и шефът на СОС го направи на нарочна пресконференция, на която каза, че притежава 14 имота и че състоянието му се дължи на общо 120 години стаж на него и семейството му. Вчера Иванов повтори, че работи в частния сектор от края на 1999 г., а не от края на 1995 г., и никога не е работил в 9-о РПУ в кв. "Люлин", както пише в информацията от РЗС. Той повтори, че не е имал частни фирми, докато е бил на държавна служба, и че изнесеното от партията на Янев е "гнусен донос".
"Ще предоставя всички документи на всички комисии, които поискате, но не ме карайте повече публично да се обяснявам, а общинските комисии са публично място", коментира Иванов. Той обеща, че ще оповести резултатите от проверката на НАП.


РЗС постави ултиматум

Лидерът на РЗС Яне Янев постави ултиматум на шефа на Столичния общински съвет Андрей Иванов сам да напусне поста си. В противен случай Янев щял да огласи информация, която след това ще бъде предоставена на компетентните органи. Според Янев Иванов е изключително нагъл и хладнокръвен престъпник и документите за него ще доведат до позорното му изгонване от СОС. РЗС предостави за разследване два сигнала на изпълнителния директор на НАП Красимир Стефанов – срещу Андрей Иванов и срещу зам. изпълнителния директор на НАП Тошко Тодоров.

Станете почитател на Класа