Тодор Великов напусна ръководството на РЗС

Депутатът Тодор Великов подаде оставка като организационен секретар на РЗС и замрази членството си в партията заради гей-скандала, в който бе въвлечен лидерът Яне Янев. Великов обяви решението си в Народното събрание, като отрече да му е платено, или да е заплашван. Той се оттеглял от поста си заради това, че като организационен секретар е допуснал този скандал.
Политическият съвет на "Ред, законност, справедливост" приема оставката на организационния секретар на партията Тодор Великов, съобщиха от партията. Великов бе и депутат от ОДС в 38-ото НС.
Както „Класа” вече съобщи, миналата седмица бившият координатор на РЗС Светослав Стефанов подаде жалба до парламентарната комисия за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика. Стефанов се оплаква, че с SMS-и Яне Янев му е оказвал сексуален тормоз.
„Срещу РЗС се опитват да изфабрикуват някакви неща. Всяка седмица става по нещо”, коментира вчера в кулоарите на Народното събрание депутатът от РЗС Емил Василев.
„Миналата седмица излезе компроматът на Светльо, тази седмица излиза едно изказване на Тодор Великов, което не му прави чест, защото налива масло в огъня”, допълни той.
„Великов е абсолютно „смачкан” и вероятно му е оказван някакъв натиск. Цялата тази история е планирана”, обобщи Василев. Той допълни, че „слабо място“ на подалия оставка Тодор Великов са неговите финансови задължения като съсобственик на мотел в Света гора. Василев е убеден, че срещу партията му се води компроматна война. "На всеки опит за компромат срещу нас ние отговаряме с факти и доказателства. Това ще продължи, докато окончателно ги направим за смях", убеден е Емил Василев. Съпартиецът на Яне Янев припомни, че на лидера на РЗС предстои годеж с приятелката му. Това щяло да стане на 14 ноември.

Станете почитател на Класа