Събраха подписите за комисия "Цветанов"

70 души са се подписали за създаването на комисията „Цветанов“ в парламента. Това заяви вчера в предаването „Неделя 150“ лидерът на БСП Сергей Станишев. Според него сред тях има и хора от ДПС, въпреки че левицата няма пряка договорка с парламентарната група на Ахмед Доган. Лидерът на социалистите обясни, че това не означава автоматично създаване на комисия, защото решението трябва да бъде гласувано в парламента.
„Когато се изживяваш като морален съдник на всички, когато си флагманът на борбата срещу организираната престъпност, трябва да има гаранции за обществото, че човекът, който го осъществява, няма конфликт на интереси и има ясен произход на своите средства и имоти“, беше категоричен председателят на социалистите. Според него проверката на НАП и МВР няма да бъде обективна, защото са зависими от вицепремиера. Станишев беше категоричен, че министър Цветанов няма от какво да се страхува, ако всичко е наред с имотите му. „Нека управляващите да си спомнят, че в предишния парламент имаше комисия „анти-Станишев“, каза лидерът на левите. Той заяви, че изказването на министър Цветанов за влизането на България в ЕС е абсурдно.
„Това е неглижиране на единствения безспорен успех на страната ни. С това твърдение вътрешният министър поставя в неудобно положение и председателя на ЕК, който тогава заяви, че сме готови за влизане в ЕС“, каза лидерът на БСП.

Станете почитател на Класа