Гюнай Сефер обжалва запорирането на имуществото му

Депутатът от ДПС Гюнай Сефер ще обжалва решението на съда да запорира имуществото му на стойност 2 млн. лева, стана ясно вчера след интервюто му пред bTV. Наложената мярка е по искане на комисията „Кушлев“ и включва апартаменти в София, 23 автомобила, голям имот от 50 декара в гр. Дулово с работилници и лаборатория, 6 склада за тютюн. Запор е наложен и върху всички банкови сметки на Сефер и на семейството му. Запорирани са и дяловете, които депутатът има в 7 дружества.
"Проф. Кушлев е запорирал някакви имоти, без да преглежда някакви документи, а по декларацията ми от 2009 г.", коментира Сефер. По думите на депутата този запор цели политически натиск върху него с цел да се елиминират кадрите на ДПС в Силистренско заради предстоящите местни избори.
„Кушлев твърди, че имам 10 000 декара парково място в Дулово, а това е огромна площ, готов съм да подаря всичко на държавата, ако той покаже този имот“, закани се той. Депутатът заяви, че не се страхува от течащите проверки, защото си е платил данъците и може да докаже всичките си доходи. „Аз не съм дошъл в парламента като някой безработен, имал съм много имоти и преди това, продавал съм и съм купувал, първата ми фирма е регистрирана през 1990 г.“, поясни депутатът.
Сефер отрече да е приближен на лидера на ДПС Ахмед Доган, въпреки че се познават от 18 години и в момента живее в сараите му в Бояна. „Сега живея в сараите, защото това е хотел, плащам по 80 лева на вечер, всеки може да отиде там", допълни той.

Станете почитател на Класа