КТ "Подкрепа" поиска отстраняването на Симеон Дянков и Нора Караджова

Премиерът да отстрани финансовия министър Симеон Дянков и министъра на околната среда Нона Караджова. За това настоя вчера КТ „Подкрепа“, а лидерът й д-р Константин Тренчев изпрати открито писмо до министър-председателя.
„Вече не стои въпросът дали има, или не здравна реформа – състоянието е такова, че под угроза е цялата българска нация. Независимо от екзотиката в идеите и намеренията на бившия здравен министър проф. Борисова, тя единствена от кабинета се осмели да назове основната причина за срива в здравеопазването – Симеон Денчев Дянков“, се казва в писмото. „Ние от КТ „Подкрепа“ считаме, че здравеопазването е само първата жертва по пътя към тоталния срив на държавата, който става все по-реален с всеки ден престой във властта на Симеон Дянков”, пише д-р Тренчев.
“Вместо малък дефицит през септември 2009 г. и стимулиране на бизнеса и заетостта, той ни стовари свръхдефицит и висока задлъжнялост, преследвайки химерата Еврозоната /IRM II/. Вместо приличен ръст на доходите и повишаване на потреблението, налице е точно обратното - свито вътрешно потребление и умиращ вътрешен пазар. Вместо приходи в хазната от висок оборот на акцизни стоки и от ДДС, за сметка на вътрешния пазар, налице е ръст на контрабандата и жалки приходи в бюджета“, смятат още от “Подкрепа“. От писмото става ясно, че според синдиката „дълбоко погрешната фискална политика застраши живота на 2,5 млн. български пенсионери“. Отново се предвиждало грешките на три правителства от 2000 г. насам, в това число и на ГЕРБ, да бъдат платени от хората на наемния труд.
Синдикалистите обвиняват и екоминистъра Нона Караджова за това, че като част от преговарящия екип за членството ни в ЕС не е договорила приемливи условия за България в глава „Околна среда“ и заради това не са записани нормални срокове за адаптиране на минната индустрия към евростандартите. „Подкрепа“ напомня, че екипът на МОСВ не може да се справи с нормативната уредба по продажбите на вредните емисии и до момента България не е взела нито една стотинка от тях.

Станете почитател на Класа