Борисов е най-одобряваният лидер

Бойко Борисов продължава да бъде най-одобряваният партиен лидер, подкрепян от 92% от избирателите на управляващата партия. Това пише в национално представително проучване на НЦИОМ за обществено-политическите нагласи. Премиерът е подкрепян от 59% от българите, с 2% по-малко в сравнение с юли. Българският еврокомисар Кристалина Георгиева има високо и сравнимо с това на премиера одобрение (59%). Георги Първанов се радва на 42% одобрение. Трайна и висока остава подкрепата за президента от страна на левите избиратели – заявяват я 86% от привържениците на БСП. Високо одобрение за президента регистрираме и сред 65% от избирателите на ДПС. Една трета от привържениците на управляващите също гледат с добро око на действията на Георги Първанов.
От пролетта на 2010 г. досега съдът е институцията, която се ползва с най-малко обществено одобрение за работата си (14% одобрение и 63% неодобрение). Ниско остава и одобрението за работата на прокуратурата (17% одобрение и 56% неодобрение). През втората половина на септември 22% от интервюираните одобряват работата на българския парламент. Това е с 2% по-малко от средата на юли 2010 г.
Полицията продължава да бъде най-одобряваната държавна институция, като от началото на годината досега трайно поддържа високо одобрение и ниско неодобрение. 68% от симпатизантите на ГЕРБ, както и 56% от привържениците на БСП одобряват работата на полицията.
Общо правителството губи около 4% от обществената подкрепа за работата си през последните два месеца. Най-много негативи за кабинета "заработват" секторите здравеопазване, бюджет и финанси и социална политика.

Станете почитател на Класа