Георги Първанов инициира дискусия за Северозападна България

Президентът Георги Първанов заяви вчера, че ще инициира дискусия за бъдещето на Северозападна България, тъй като е крайно време да се преодолее изостаналостта на този край в сравнение с останалите части на страната. Държавният глава похвали ръководството на местната община за усилията да подобри живота в Берковица, поздрави хората, че са запазили будно своето чувство за историческа памет, и припомни, че през тази година се навършват 200 години от създаването на първото училище в Берковица и 125 години от създаването на първата театрална трупа.
Според Първанов данъчните закони трябва да бъдат ясни и да не се променят често. Той добави, че за да има сигурност в бизнеса и инвеститорите, трябва да се спре с постоянните промени в данъчното законодателство.
Първанов посети Берковица по повод празника на града Рождество Богородично и присъства на тържеството на централния площад "Йордан Радичков". По-късно вчера президентът посети и Симитли по случай празника на града. Той се срещна с кмета на общината Апостол Апостолов и откри официално изложба от рисунки на ученици от СОУ „Св. св. Кирил и Методий”.

Станете почитател на Класа