Бойко Борисов: Кой би се справил по-добре от нас?

Кой би се справил по-добре от нас? Цял свят се тресе от финансово-икономическа криза, а ние не вдигаме данъци и не намаляваме заплати и пенсии. Това каза вчера пред радио „Фокус” премиерът Бойко Борисов. От правителствената пресслужба разпространиха и специален поздравителен адрес на Борисов до гражданите.
„Щастлив съм да ви поздравя с Деня на Съединението – една от най-значимите победи в новата българска история. Победа, състояла се, защото и политическата класа, независимо от нейните идеологически различия, и обществото, въпреки неговите социални разслоения, са гледали в една посока и са били единни в общия си стремеж да обединят всички българи в една държава Понякога по-трудно, понякога – по-лесно, но обединението винаги е възможно“, се казва в изявлението на премиера до нацията.
Късно вечерта вчера президентът Георги Първанов присъства в Пловдив на тържественото честване на 125-ата годишнина от Съединението на България. Преди участието в церемонията държавният глава посети и Музея на Съединението.
Най-важното е, че сме осъзнали, че съединението прави силата, коментира и българският еврокомисар Кристалина Георгиева.
Идеалът на българите днес е да сме част от европейското семейство и чрез него да сме интегрална част от света, добави тя.
„Съединението е един доста знаков празник за българите, защото българите имаме нужда от точно това нещо – да поддържаме връзки помежду си, да отстояваме заедно националните интереси“, каза председателят на Държавната агенция за българите в чужбина Росен Иванов.
Съединението остава уникален пример, когато всички тогавашни дейци пренебрегват личните си недоразумения, партийната си принадлежност и миналото си, за да извършат един акт, който остава единствен като постижение, коментира и историкът и депутат от Коалиция за България Андрей Пантев.

Станете почитател на Класа