"Атака" иска да спечели депутатски места в Кърджали

Разбиването на монопола на ДПС в Кърджали е целта на „Атака“ на следващите местни и парламентарни избори. Това обяви лидерът на партията Волен Сидеров, който вчера беше на посещение в града. Приоритетно партията щяла да се стреми да вкара повече съветници в местните парламенти в Смолян и Кърджали, а в по-дългосрочен план – един или двама депутати от региона. „Кърджали е заплашен от опасността да бъде откъснат от България или да остане извън страната“, заяви Сидеров, с което припомни своя теза от 2005 г. Според него въпреки смените на правителствата в района нещата не вървели много добре, тъй като всичко било в ръцете на ДПС. Лидерът на „Атака“ се възмути още, че на път за града видял по всички табели допълнителни надписи на турски, с които се указвало къде се продават гащи и манджи. „Не може да не си намериш работа само защото не говориш турски. Над 90% от бизнеса се държи от ДПС. Наложителна е подмяна на кадрите, които в момента шуробаджанашки държат властта по места. Ние нямаме министри във възловите ведомства, затова ще огласяваме сигнали за лошото и корумпираното управление”, обяви Сидеров.
Той не пропусна да атакува и лидера на ДСБ Иван Костов. „Управлението на Костов беше най-престъпното през последните 20 години”, заяви Сидеров и съобщи, че „факти за „престъпленията“ ще изложи в Черна книга. Не стана ясно обаче дали поканен от него международен експертен екип е започнал да проверява управлението на лидера на ДСБ.
Според Сидеров ГЕРБ трябва цялостно да преосмисли икономическата си философия. „Държавата трябва да си върне ЕРП-тата, комуникациите и всички обекти, разграбени от престъпната приватизация“, повтори тезата си лидерът на „Атака“.

Станете почитател на Класа