В НС ДПС и БСП първи по отсъствия през юли

Народните избраници от парламентарните групи на БСП и ДПС са първенци по отсъствия в последния месец преди парламентарната ваканция – юли. Това сочи справка за неоправданите отсъствия на депутатите от пленарна зала, която беше публикувана вчера.
Общо десет депутати не са се явявали на пленарни заседания от групата на БСП. От ДПС пък са отсъствали шестима. На трето и четвърто място се нареждат „Атака“ и ГЕРБ, които имат съответно по петима и трима депутати с „неизвинени“. Отличници през юли месец са били от Синята коалиция, защото нито един член на парламентарната им група не е записан в списъка с неоправданите отсъствия от пленарна зала.
На първо място по брой неявявания в зала и този месец е Ахмед Доган, който е пропуснал 15 пленарни заседания и на практика не се е явил нито веднъж. На втора позиция пък са Делян Пеевски от ДПС и Николай Пехливанов от „Атака“, които са отсъствали по 8 пъти. Шест пъти заседания е пропускала и червената депутатка Корнелия Нинова.
По отношение на участието на депутатите в парламентарни комисии разпределението е почти същото. И там депутатите от БСП и ДПС са били най-нередовни. На челни позиции по неявяване на комисии са и лидерът на РЗС Яне Янев, който отсъствал три пъти от заседанията на комисията по европейски въпроси, и проф. Андрей Пантев от БСП, който има три неизвинени от комисията по образование в НС.


Комисиите без заседания през август

Комисиите по правни въпроси и тази по вътрешна сигурност и обществен ред не са имали заседания досега въпреки твърдите намерения да работят и през ваканцията, които заявиха след излизането на последния доклад на ЕК.
Справка на „Класа“ показа, че до момента шефовете на двете комисии Искра Фидосова и Анастас Анастасов не са насочили извънредни заседания в оставащите дни до края на месеца.

Станете почитател на Класа