300 млади огнеборци ще се включат в Единадесетите републикански състезания

София /КРОСС/ На 12 и 13 юни, под патронажа на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов ще се проведат Единадесетите републикански състезания на Младежки противопожарни отряди "Млад огнеборец", съобщават от МВР. Съорганизатори на младежкото съревнование са Главна дирекция "Пожарна безопасност и спасяване" и министерствата на образованието, младежта и науката и на физическото възпитание и спорта.
Дните на младите огнеборци се провеждат с активната подкрепа на Българската федерация по пожароприложен спорт.
Тази година в надпреварата участие ще вземат близо 300 деца, разпределени в 28 младежки противопожарни отряда. Младите огнеборци ще се състезават по дисциплини - "Бойно разгръщане на състезателна пътека" и "400 м щафетно бягане с препятствия". В правилата за състезанието е залегнал международният правилник на CTIF (Международната асоциация на пожарните и спасителните служби), по който на всеки две години се провеждат международни младежки състезания по пожароприложен спорт. Победителите в републиканското състезание придобиват правото да представят страната ни в международни прояви на младежките противопожарни формирования.
Откриването на състезанията ще се състои на централната алея на к.к. "Албена" на 12 юни от 10 часа. Половин час по-късно на Стадион - 1 младежката надпревара ще започне с дисциплината "400 м щафетно бягане с препятствия". През втория състезателен ден от 10 часа младежите ще мерят сили в дисциплината "Бойно разгръщане на състезателна пътека". Надпреварата ще бъде закрита в 16 часа на централната алея на курорта.

/АБ/


Източник: Информационна агенция КРОСС

Станете почитател на Класа