ДПС: Платете обещаното на тютюнопроизводителите след актуализацията

София /КРОСС/ Има едно тотално неразбиране на въпроса със субсидията на тютюнопроизводителите, заяви депутатът от ДПС Юнал Тасим. "След приемането на сега действащия Закон за Държавния бюджет последваха определени решения и ангажимент, поет лично от министър-председателя Бойко Борисов, че премията за Реколта 2009 ще бъде в максимално допустимия размер от 116 млн. лв.", припомни Тасим, който се опасява, че в предлаганата актуализация на бюджета, която ще направи правителството, няма нито една конкретна дума за обещаните 116 млн. лв.

"Тютюнопроизводството е споменато единствено в мотивите за приемане на законопроекта, без това да е отразено по коректния начин в самия закон. Ние, от парламентарната група на ДПС, смятаме, че има разминаване между конкретните обещания и действия от страна на държавата", обяви Тасим.

"Движението за права и свободи не е отправяло претенции за премии в размер от 170 млн. лв., защото това е недопустимо с оглед на отношенията ни с Европейската комисия, но ние ще продължаваме да държим обещаните 116 млн. лв. да бъдат конкретизирани коректно в Закона за Държавния бюджет и да бъдат изплатени на тютюнопроизводителите.", допълни депутатът от ДПС.


/ЦГ/


Източник: Информационна агенция КРОСС

Станете почитател на Класа